HotrodRadio Alarmschijf

Elke week kiest Mr Vibezzz voor ons een topper van een nummer die wij dan de Alarmschijf van de Week noemen. Deze door hem gekozen alarmschijf wordt dan elke 4 uur gedraaid in onze non-stop radio en ook in alle live uitzendingen van HotrodRadio. We proberen er ook een Video clip bij te plaatsen.
————————————–

Martial Arts is een band uit Manchester die niet verward mag worden met The Martial Arts, een van de projecten van Paul Kelly, bijvoorbeeld bekend van BMX Bandits. Het kwintet uit de stad waar City en United aartsrivalen zijn, brengt zijn debuutsingle uit onder de titel “Warsaw”. ‘Warsaw’ heeft verschillende betekenissen Het is uiteraard hoe de Engelsen de hoofdstad van Polen uitspreken en ooit was er een bandje dat zich Warsaw noemde. Dat bandje koos nadien voor de naam Joy Division. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk om iets degelijks te schrijven over een eerste nummer dat een relatief nieuwe band uitbrengt.

Zoek op Google de termen ‘Martial Arts’ en ‘Warsaw’ achter elkaar, en je bent nadien kenner van alle plaatsen in de grootste stad van Polen waar je Aziatische gevechtssporten kan beoefenen. Maar de eerste worp van Martial Arts is zo straf dat opzoekwerk eigenlijk van secundair belang is.”Warsaw” is een typisch Engelse, rauwe song die als een bot scheermesje een baard van drie weken probeert af te scheren. De energie en pure kracht beginnen vanaf de eerste seconde van het nummer, wanneer de gitaren je oren genadeloos binnenkomen. De drumbeat is zo intens dat je automatisch lichtjes met je hoofd meeschudt, met gesloten ogen en een ondeugende grijns op je gezicht. Het stemgeluid is ruw, alsof de song is opgenomen na het roken van twintig sigaretten. In het algehele geluid herkennen we invloeden van bands als Fews en The Libertines in de nieuwe single, wat geldt als waardige referenties. We durven te wedden dat dit slechts het begin is van een mooie muzikale reis voor Martial Arts, en dus ook voor ons natuurlijk.

 De HotrodRadio Alarmschijf Week 10: Martial Arts – Warsaw

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/wekelijkse-alarmschijf/hotrodradio-alarmschijf/