HotrodRadio Alarmschijf

Elke week kiest DJ Hajo voor ons een topper van een nummer die wij dan de Alarmschijf van de Week noemen. Deze door hem gekozen alarmschijf wordt dan elke 4 uur gedraaid in onze non-stop radio en ook in alle live uitzendingen van HotrodRadio. We proberen er ook een Video clip bij te plaatsen.
—————————–

De Britse band The New Mastersounds hebben een nieuwe single uitgebracht op 29 juli, “Let Me In From The Cold”, van het aankomende 17e studioalbum van de band: “The Deplar Effect”.

The Deplar Effect werd opgenomen in Floki Studios in de  buurt van Eleven Experience ‘s Deplar Farm op Troll Peninsula, IJsland. Het album komt uit op 14 oktober.

“Geïnspireerd door het barre IJslandse klimaat, is ‘Let Me In From The Cold’ van The New Mastersounds een humoristisch nummer over een ijzige relatie tussen een ‘moeilijk te krijgen’ vrouw en een man die smeekt om haar genegenheid,” zei de band over de nummer, met zang van Lamar Williams Jr.  Het nummer heeft een uptempo groove met een retro rock and roll-geluid geleverd door Eddie Roberts op gitaar en tamboerijn, Joe Tatton op elektrisch orgel, Pete Shand  op bas en Simon Allen  op drums. Het nummer werd geproduceerd en gemixt door Eddie Roberts en gemasterd door Doug Krebs .

“Let Me In From The Cold” is de derde uitgebrachte nummer van The Deplar Effect , maar technisch gezien de tweede single. Het openingsnummer van het album, “Watchu Want” , werd in juni uitgebracht als een gratis NFT die ook toegang gaf tot een livestream van de enige optredens van de band van het jaar. “Watchu Want” volgt de traditie van de band om elke plaat te openen met een “Meters-geïnspireerde” instrumentaal als eerbetoon aan zijn grootste invloed. De band dropte vervolgens “Gonna Get In My Way”, een “eerbetoon aan de geluiden van de Allman Brothers Band en Southern Rock” en de eerste officiële single van het album.

De Alarmschijf van week 33: The New Mastersounds – Let Me In From The Cold

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/wekelijkse-alarmschijf/hotrodradio-alarmschijf/