HotrodRadio Alarmschijf

Elke week kiest DJ Hajo voor ons een topper van een nummer die wij dan de Alarmschijf van de Week noemen. Deze door hem gekozen alarmschijf wordt dan elke 4 uur gedraaid in onze non-stop radio en ook in alle live uitzendingen van HotrodRadio. We proberen er ook een Video clip bij te plaatsen.
—————————–

De in Londen wonende muzikant PM Warson is misschien een nieuwkomer, maar hij is al een tijdje de naam op de lippen van elke vintage soul-kenner. Terwijl hij zich voorbereidt om zijn debuutalbum True Story op 23 april via  Légère Recordings uit te brengen, werd een nieuwe sneak peak onthuld met “(Don’t) Hold Me Down”, de tweede single die uit de volledige lengte wordt gehaald.

“(Don’t) Hold Me Down”  is een stukje Brit-edged Garage R’n’B en Latin Soul met een meidengroepkoor dat zich ontwikkelde als een belangrijke uitbreiding van het live geluid van PM Warson. Oorspronkelijk al uitgebracht in 2019 en toen begonnen ze hem te draaien in clubs van Toronto tot Barcelona. Het nummer werd later opgepikt door Fred Perry om hun ‘Soul Boy’- korte film te onderstrepen, waarmee de aanwezigheid van PM Warson in de Britse soulscene verder werd bevestigd.

In deze nieuwe, opnieuw opgenomen albumversie behoudt “(Don’t) Hold Me Down” nog steeds de smaak van de originele versie, terwijl het geluid nog krachtiger klinkt. Gedomineerd door een swingende gitaarlijn, wordt de spinnende zang gecompenseerd door de mooie meidengroepsharmonieën, terwijl groovende hoorns en wervelende piano het onweerstaanbare beeld compleet maken.

23 april komt het nieuwe album “True Story” uit!

De Alarmschijf van week 16: PM Warson – (Don’t) Hold Me Down

 De versie van 2021 is tijdelijk niet beschikbaar op Youtube dus hieronder die van 2019:

en de 2021 versie is hier te beluisteren:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/wekelijkse-alarmschijf/hotrodradio-alarmschijf/