HotrodRadio Alarmschijf

Elke week kiest DJ Hajo voor ons een topper van een nummer die wij dan de Alarmschijf van de Week noemen. Deze door hem gekozen alarmschijf wordt dan elke 4 uur gedraaid in onze non-stop radio en ook in alle live uitzendingen van HotrodRadio. We proberen er ook een Video clip bij te plaatsen.
—————————–

De hardrock- en heavy-metalband Scorpions hebben 17 mei 2022 de nieuwe single ‘The Language Of My Heart‘ uitgebracht, een bonustrack op de Franse editie van het nieuwe album van de band ‘Rock Believer’.

Sinds “Wind of Change” is Klaus Meine er waarschijnlijk niet in geslaagd een nummer te creëren dat zo ontroerend, zo emotioneel, zo rauw is als dit: een harmonieuze gitaarsolo van Matthias Jabs om te beginnen, dan de onmiskenbare stem van de Scorpions-lead vocal Klaus Meine: “Ik liep naar de Notre-Dame, om een ​​gebed voor Bataclan te zeggen… “

Het verhaal van dit lied is van bijna zeven jaar geleden, toen een aanval in Parijs op de muziekclub Bataclan op tragische wijze meer dan een honderd mensen door geweervuur ​​tijdens een concert. In november 2015 waren de Scorpions de eerste band die terugkeerde naar het podium en een concert gaf in Parijs. Ontroerende momenten, zowel voor de artiesten als voor meer dan 20.000 fans die spontaan op de Marseillaise afstemden.

Klaus Meine: “Het is een eerbetoon aan Frankrijk, met zijn prachtige cultuur en onze fantastische fans.” Een eerbetoon aan de legendarische Olympia, aan Johnny Hallyday, aan de unieke stad aan de Seine, met een flinke portie rock in de beste Scorpions-stijl – en een geweldig einde…

De Alarmschijf van week 21: Scorpions – The Language Of My Heart

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/wekelijkse-alarmschijf/hotrodradio-alarmschijf/