HotrodRadio Alarmschijf

Elke week kiest Mr Vibezzz voor ons een topper van een nummer die wij dan de Alarmschijf van de Week noemen. Deze door hem gekozen alarmschijf wordt dan elke 4 uur gedraaid in onze non-stop radio en ook in alle live uitzendingen van HotrodRadio. We proberen er ook een Video clip bij te plaatsen.
—————————–

Lewis Marc Capaldi is een Schotse singer-songwriter.

Eind 2018 had hij een nummer 1-hit in de Engelse hitlijsten met ‘Someone You Loved’. Ook in Nederland en Vlaanderen haalde deze single de hitlijsten.

Lewis Capaldi begon op zijn negende met het bespelen van de gitaar en hij trad op in cafés vanaf zijn twaalfde. Hij werd ontdekt door Ryan Walter nadat Capaldi video’s van zichzelf op internet had gezet.

Zijn eerste single ‘Bruises’ publiceerde hij op 31 maart van 2017.

Met deze hit werd hij de eerste zanger zonder platencontract die de 25 miljoen streams op Spotify haalde.

In 2018 toerde Lewis mee met Sam Smith en speelde hij in het voorprogramma op 2 en 5 mei in de Ziggo Dome.

Op 7 november publiceerde Capaldi zijn single ‘Someone You Loved’, die later de eerste positie bereikte in de UK Singles Chart. In de clip van dit nummer speelt ook zijn achterneef Peter Capaldi mee, de acteur die onder andere Doctor Who speelde.

In 2019 toerde Capaldi met Bastille op hun “Still Avoiding Tomorrow Tour” en had Lewis Capaldi met ‘Before You Go’ een hit die over zelfmoord gaat, iets wat hij als kind van dichtbij had meegemaakt.

Op 1 december 2022 bracht Capaldi de tweede single genaamd “Pointless” van zijn tweede studioalbum uit: “Broken By Desire to Be Heavenly Sent” dat verschijnt op 19 mei 2023.

 De Alarmschijf van week 49: Lewis Capaldi – Pointless

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/wekelijkse-alarmschijf/hotrodradio-alarmschijf/