Laatste muziek nieuws

NU – Muziek Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

 • Thema van Eurovisie Songfestival is The Sound of Beauty
  by NU.nl/ANP on 22 januari 2022 at 12:17

  Het thema van het 66e Eurovisie Songfestival is The Sound of Beauty (het geluid van schoonheid). Vrijdag werden vlaggen met die tekst opgehangen in Turijn, de Italiaanse stad die van 10 tot en met 14 mei gastheer van het muziekevenement is.

 • Amerikaanse zanger Meat Loaf op 74-jarige leeftijd overleden
  by NU.nl on 21 januari 2022 at 18:17

  De Amerikaanse zanger Meat Loaf, bekend van onder meer de hit Paradise By the Dashboard Light, is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij stierf donderdag met zijn vrouw aan zijn zijde, schrijft Deadline.

 • Video | Van welke hits ken je Meat Loaf nog meer?
  by NU.nl on 21 januari 2022 at 15:39

  De Amerikaanse zanger Meat Loaf, bekend van onder meer de hit Paradise By the Dashboard Light, is op 74-jarige leeftijd overleden. Van welke hits ken je de zanger nog meer?

 • Buma/Stemra wil met actie positie van vrouwen in muziekindustrie verbeteren
  by NU.nl/ANP on 21 januari 2022 at 12:38

  Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra wil de positie van vrouwen in de Nederlandse muziekindustrie verbeteren. De organisatie vertegenwoordigt ruim 30.000 schrijvers, componisten en uitgevers van muziek, maar slechts 14 procent daarvan is vrouw. Om daar iets aan te doen, heeft Buma/Stemra het programma Rise Up gelanceerd.

 • Concertreeks Adele in Las Vegas op laatste moment verplaatst
  by NU.nl/ANP on 21 januari 2022 at 08:04

  Adele heeft haar concertreeks in Las Vegas op het laatste moment verplaatst, zo maakte de Britse zangeres bekend via sociale media. Ze zou vrijdag beginnen met haar shows, maar de voorbereidingen liepen vertraging op doordat de helft van het team volgens de zangeres geveld is door het coronavirus. Hierdoor is het onmogelijk om de shows door te laten gaan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/muziek-rss/