Member Directory

Valtra en precisielandbouw

De fabrikant verzekert dat de trekkers van de vijfde generatie zijn ontworpen om comfort en gemak te bieden tijdens een lange werkdag. De oplossingen voor precisielandbouw die aan de basis liggen van elk Valtra-model, zijn niet over het hoofd gezien.
De nieuwe tractoren zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook gemakkelijk te bedienen, hebben veel nieuwe intelligente functies en zijn uiterst ergonomisch. We hebben veel verbeteringen aangebracht in de nieuwe serie op basis van feedback van klanten over onze bekroonde tractoren van de vierde generatie. Precisielandbouw staat centraal bij de nieuwe generatie, en elk nieuw model is leverbaar met Valtra Connect.

 

AgriSpec Valtra Technische gegevens

 

Display op de pilaar in plaats van in de cockpit

Een nieuw ontworpen cabine, nieuwe transmissie- en motorfuncties en een nieuw display in de cabine zijn slechts enkele van de wijzigingen die in de vijfde trekkergeneratie zijn doorgevoerd. Een van de nieuwe kenmerken die u zult opvallen wanneer u de cabine binnenkomt, is het kleurenscherm op de rechter A-stijl. De rijsnelheid, het motortoerental en de looptijd van de motor worden permanent bovenaan het scherm weergegeven. Via hetzelfde display op de HiTech en Active modellen kunnen de instellingen van de motor, het hydraulische systeem en de transmissie worden geconfigureerd. Bij de hogere uitrustingsmodellen Versu en Direct is het display op de A-stijl een aanvulling op de SmartTouch-terminal.

Kortere verschuivingen tussen bereiken

De stuurkolom van de Valtra-trekkers van de vijfde generatie is opnieuw ontworpen om de verstelling te vergemakkelijken, en het stuurwiel is iets groter dan bij oudere modellen. De richtingshendel is ook bijgewerkt. De nieuwe Start Boost-functie maakt het gemakkelijker om weg te rijden in de versnellingen B en C, zelfs met een zware lading. Het schakelen tussen de groepen gaat merkbaar sneller dan bij de tractoren van de vierde generatie - althans, dat zegt de fabrikant.

Herontworpen cabine

De nieuwe cabine is comfortabel en op modellen met SmartTouch is de stoel zo ontworpen dat hij meer naar rechts kan worden gedraaid. De nieuwe generatie Valtra Evolution-stoel met verstelbare bovenrugleuning biedt comfortabel zicht op apparatuur achterin. Een telefoon- of tablethouder en een optionele USB-poort bevinden zich in het rechterpaneel. De premiumversie van de cabine heeft een donker design met een lederen stuurwiel, gedeeltelijk verchroomde voetbediening en met rubber beklede opbergvakken.

Valtra N en T uitrusting

Volgens de fabrikant is ongeveer tweederde van de machines die de fabriek verlaten, uitgerust met automatische stuurfuncties of intelligente landbouwoplossingen. Valtra N en T tractoren zijn optioneel uitgerust met Valtra Guide besturing, sectiebediening en TaskDoc documentatie. Gegevens kunnen worden overgedragen tussen de terminal van de trekker en de software voor bedrijfsbeheer. Auto U-Pilot zorgt ervoor dat de trekker precies op de kopakker stuurt, zodat de bestuurder meer aandacht kan besteden aan de werktuigen. Met de ontwikkeling van de precisielandbouw neemt het aantal functies dat de software van de trekker biedt toe, en deze kunnen in real time worden bijgewerkt in de SmartTouch-terminal.De productie van de 5e generatie Valtra N- en T-trekkers in de Finse fabriek begon in het voorjaar van 2021, en de eerste modellen zijn al te koop.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/member-directory/