HotrodRadio Promo Artiest

De cd ’Killer King’ van de Katwijkse zangeres ‘AJ Plug’ is uitgeroepen tot het beste bluesalbum van 2021.

Deze prijs is door de Dutch Blues Foundation in het leven geroepen. Secretaris Lianne Ruijgrok heeft de onderscheiding aan AJ Plug overhandigd tijdens haar uitgestelde albumpresentatie in het Katwijkse jongerencentrum ‘Scum’.

De plaat van AJ Plug heeft een lange voorgeschiedenis. Bij de zangeres werd in 2018 slokdarmkanker vastgesteld. Na een intensieve behandeling en maanden zonder stem is ze inmiddels genezen en weer helemaal terug.

De ziekte, de ‘Killer King’ is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen.

‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven.

Nu is het klaar.’ aldus AJ Plug. ‘Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op zaterdagavond. Elke song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.’

cd: AJ Plug – Killer King – 2021

01: Killer King
02: The Shape I’m In
03: Gimme A Smile
04: Dream
05: Never Gonna Stop
06: The Sky Turned Black
07: It Will Be Allright
08: River Blue
09: Tears Ran Dry

Line-up:

AJ Plug: vocals
Guy Smeets: guitar, bass, toetsen
Klaas Kuijt: guitar, bass
Arie Verhaar: drums
Aanvullende muzikant: Roel Spanjers: keys

De komende maanden gaat ze het land in met de voorstelling ’The sound of the Blues & Americana’ van Johan Derksen. Ook geeft AJ Plug concerten met haar eigen band!

 Dit album is o.a. hier te beluisteren:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/promo-artiest/home-blog/