HotrodRadio Forum


Meldingen
Alles wissen

Herbert Verhaeghe

Nonny
(@non-ny)
Leden

Herbert Verhaeghe is een 47 jarige presentator en zanger uit Kuurne (België).

Tijdens z’n opleiding als regent in Torhout speelde Herbert enkele jaren in het theater in Kuurne. Vanaf 1996 vormde Verhaeghe samen met Glenn De Droogh het duo 'Spoorloos'.

In 2020 liet Herbert z’n 7de studioalbum op Vlaanderen los ‘Horen, Zien, Zingen’. Niet slecht voor een laatbloeier. Ook al zingt hij vanaf z’n 5de… Het is wachten tot 2008 voor hij een eerste keer in de Vlaamse Top 10 staat met “Littekens”. Maar de echte doorbraak komt er in 2012 met een nummer van de Volendamse groep BZNYo Te Amo”. Ondertussen heeft hij zeven albums uitgebracht.

Herbert is één van de bekende presentatoren van MENT. MENT TV is een Vlaamse digitale commerciële televisiezender. Ze zond voor het eerst uit op 4 januari 2010 en spitst zich toe op Vlaamse muziek & showprogramma's. Een bekende West-Vlaamse presentator van Ment TV is Herbert Verhaeghe, 1 van de MENT-gezichten van ‘dag 1’. Een radioman in hart en nieren.

Naast voor MENT presenteert Herbert ook voor Radio 2 (Vlaamse radiozender van de openbare omroep VRT) sinds 2000. Bij Radio 2 werd Herbert vooral bekend door z’n presentatie van het programma ‘Viva-Vlaanderen’.

Naast presentator op radio en televisie is Herbert ook bekend als zanger en schrijver van nummers. Hij verzorgt meer dan 200 optredens per jaar.

Zijn favoriete citaat is : "Oi uw gat verbrandt, moej up de bloarn zittn".

Herbert & Herman - Jij Verbaast Me is de nieuwste single die 23 september j.l. is uitgebracht.

Herbert Verhaeghe en Bart Herman (Belgische zanger en songwriter, vooral bekend om zijn hit "Ik Ga Dood Aan Jou" uit 1993) zetten hun schouders onder "Het Ventiel", een buddywerking voor mensen met jongdementie.

Daar focussen ze op wat wél nog kan, en niet op wat moeilijk is geworden. Elke deelnemer heeft een buddy. Samen gaan ze nieuwe uitdagingen aan: activiteiten die hen voldoening geven, vriendschap, twinkels in de ogen. Tientallen mensen met jongdementie doen er van alles met hun buddy: wandelen, zeilen, schilderen, fietsen, paardrijden, muziek beluisteren, tuinieren, toneel spelen...

Bart Herman: "Ik zei meteen ja toen Herbert me vroeg om samen een lied te schrijven ten voordele van Het Ventiel (een organisatie die zich inzet voor mensen met jongdementie). De vele vrijwilligers leveren er prachtig werk, en zorgen ervoor dat die mensen met jongdementie niet in een hoekje belanden. 't Is een vrolijke meezinger, maar de tekst schuwt de waarheid niet."

Herbert Verhaeghe: "Ik leerde Het Ventiel kennen door m'n pas overleden schoonmoeder die er vaak heen ging. Na het moeilijke aanvaarden van de diagnose jongdementie, bloeide ze weer helemaal open bij Het Ventiel. Het lied gaat over verbazing in twee richtingen. Verbazing bij een echtgenoot, die z'n vrouw met jongdementie ziet schitteren op een paard. Maar ook de vrouw zelf is verbaasd omdat haar man vol verwondering kijkt naar haar nieuwe hobby."

De volledige opbrengst van "Jij Verbaast Me" gaat dus naar Het Ventiel!

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 29 september 2021 22:50

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/forum/