HotrodRadio Forum


Meldingen
Alles wissen

AJ Plug

Nonny
(@non-ny)
Leden

De cd ’Killer King’ van de Katwijkse zangeres 'AJ Plug' is uitgeroepen tot het beste bluesalbum van 2021.

Deze prijs is door de Dutch Blues Foundation in het leven geroepen. Secretaris Lianne Ruijgrok heeft de onderscheiding aan AJ Plug overhandigd tijdens haar uitgestelde albumpresentatie in het Katwijkse jongerencentrum 'Scum'.

De plaat van AJ Plug heeft een lange voorgeschiedenis. Bij de zangeres werd in 2018 slokdarmkanker vastgesteld. Na een intensieve behandeling en maanden zonder stem is ze inmiddels genezen en weer helemaal terug.

De ziekte, de 'Killer King' is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen.

‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven.

Nu is het klaar.’ aldus AJ Plug. 'Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op zaterdagavond. Elke song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.'

cd: AJ Plug - Killer King - 2021

01: Killer King

02: The Shape I’m In

03: Gimme A Smile

04: Dream

05: Never Gonna Stop

06: The Sky Turned Black

07: It Will Be Allright

08: River Blue

09: Tears Ran Dry

 

Line-up:

AJ Plug: vocals

Guy Smeets: guitar, bass, toetsen

Klaas Kuijt: guitar, bass

Arie Verhaar: drums

Aanvullende muzikant: Roel Spanjers: keys

De komende maanden gaat ze het land in met de voorstelling ’The sound of the Blues & Americana’ van Johan Derksen. Ook geeft AJ Plug concerten met haar eigen band!

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 17 maart 2022 16:23
Diepie01, Dj Achmed en Mr Vibezzz 1 heeft het geliked

Permanente koppeling naar dit artikel: https://hotrodradio.nl/forum/